Bij het paardengraf

 

Met de jeep op het strand

 

De strandopgang

 

Op het Oerd

Tocht over het strand

Op dinsdag 8 november hebben wij op Ameland een tocht met een landrover over het strand gemaakt.
Ik was in juli al op zoek gegaan naar een leuke activiteit en kwam terecht op http://www.ameland-actief.nl/
Aangezien we al heel lang op Ameland komen leek ons een trip over het strand wel leuk.
Ik heb toen een mailtje naar Arend Visser gestuurd om wat meer informatie te krijgen. Om een lang verhaal kort te maken: toen we op het eiland waren hebben we voor een uur geboekt.
Onze chauffeur Martin de Boer kwam ons om 3 uur ophalen bij AG's Pub op de Koudenburg.
Vandaar zijn we naar de oude strandafslag bij Hollum gereden, en zijn even gestopt bij het paardengraf.
Vandaar zijn we het strand richting Ballum gereden. Het was daar echter te beetje gevaarlijk (drijfzand) en we zijn omgekeerd naar Hollum en bij Nes weer het strand opgegaan. Tijdens dat ritje zijn we nog even gestopt bij
het vliegveld om naar de reëen te kijken. Wij wisten niet eens dat die daar waren, terwijl we er zo vaak langs zijn gereden! Vanaf Nes ging het richting Buren en verder langs het Oerd (lees hier de legende over Rixt van 't Oerd). Daar hebben we het N.A.M. station nog even bekeken.  Martin vertelde over een dame die daar midden in de nacht, als het daar echt stikdonker is, vanuit een hokje experimenten uitvoert met verschilende kleuren licht. Zij onderzoekt dan hoe de dieren daar op reageren.
Toen zijn we teruggereden naar Cosi-Tax in Nes, en hebben daar onder het genot van een kopje koffie nog even gezellig nagepraat. Daarna heeft Martin ons weer keurig afgeleverd bij AG's Pub en konden wij terugkijken op een zeer geslaagde middag. Echt een aanrader dus!

 

 

 

 

   Free counter and web stats