De omgeving van de camping

Als je de dijk af komt is er aan de linker kant langs de dijk een groen weilandje.
Dit wordt in de zomer,als er veel camping gesten zijn als trekveldje gebruikt.
Vroeger was dit een rietschoot waar in het voorjaar veel eendennesten te vinden waren,en waar je ook veel andere watervogels zag.
Waar je nu de caravans ziet staan, was vroeger grasland wat bij de eerste boerderij aan deze kant hoorde. De fam.Leeuwerik woonde er. Vader, moeder, drie dochters en zoon Klaas.
Klaas moest natuurlijk als enige zoon ook boer worden. Klaas heeft altijd een liefde voor motoren gehad. Toen hij zo'n twintig jaar was kocht hij z'n eerste motorfiets, een FN. Klaas ging op z'n motor alle kermissen af, op zoek naar een vrouw. Hij kwam er Corrie tegen, ze trouwden met elkaar, en kregen drie kinderen. Klaas en Corrie bleven op de boerderij wonen en zijn er oud geworden. Zijn belangstelling voor motoren bleef Klaas behouden.
Op hoge leeftijd reed hij door het dorp op een gazonmaaier, waar hij het maaigedeelte van afgesloopt had. Het was een handig boodschappen wagentje en Klaas ging er zelfs mee naar het gemeentehuis in Venhuizen.
Nel, een van de zussen van Klaas woonde bij Klaas en Corrie in. Nel had als hobby kantklossen, waar ze zeer bedreven in werd. Nel is dan ook lerares kantklossen geworden.
Zij heeft menigeen de kunst van het kantklossen bij gebracht. Ook kantklosboeken zijn er van haar verschenen.
Naast deze boerderij, iets meer van de weg af staat dus 'het Hof'. Daar zou het kasteel van Floris de vijfde hebben gestaan, en er zou een onderaardse gang hebben gelopen naar de Stenen Kamer in Schellinkhout. Het bewijs daar van is nooit gevonden,misschien was het wel een vluchtweg over water. Ook is men nog steeds op zoek naar de echte plek van het kasteel.
Men neemt aan dat dit onder water achter de dijk ligt.
In mijn tijd was het Hof een boerderij. Die werd gehuurd door Fok Kaij.