Piet Dekker

Het ging goed met de schuur van Piet in het dorp! Het begon aardig te lopen met de fietsen en andere nieuwerwetse uitvindingen. Toch was het in 1940 tot 1945 best wel moeilijk. De Duitsers waren ook al snel op de hoogte van Piet zijn kennis omtrent motoren. Hij kreeg dus bericht dat hij naar Duitsland moest om te werken! Maar dat ging mooi niet door! Hemel en aarde werden bewogen om Piet hier te houden. Hij was toch zeker onmisbaar in de agrarische wereld? Wat moesten de agrariërs zonder hun monteur ? Gelukkig is dat dan ook niet door gegaan en bleef Piet op Wijdenes.
Piet en zijn vrouw kregen 2 dochters en 2 zonen. De zonen Piet en Rein bleken ook nogal technisch te zijn, en de geschiedenis herhaalde zich. Piet en Rein waren altijd te vinden in vaders werkplaats. Ze knutselden van alles, zelfs een step met motor! Beide jongens zijn naar de technische school geweest. Rein ging de elektra kant op, Piet meer in de mototen en is in het bedrijf van zijn vader terecht gekomen.
Ik heb nog al eens de gewoonte om s'morgens een rondje Kerkbuurt, Raadhuisstraat en 't Wuiver te lopen, en als ik langs het bedrijf van Dekker loop, dan denk ik nog wel eens terug aan het jochie van de Molentjes dat geen bouwersbloed had! Ik ben toch wel trots dat ik het zo heb zien groeien. De jonge Piet en zijn vrouw Hanny die nu het bedrijf runnen, en de oude Piet die zo graag nog wat rommelt in de werkplaats. Ga zo door zou ik zeggen!