Vervoer

Regelmatig kom je het bericht in de krant tegen dat er weer een dienstregeling van de bus word opgeheven. Nu dat is geen nieuws van de laatste tijd. Zo omstreeks 1922 verscheen de eerste autobus in ons dorp. Langzamerhand nam de bus de passagies van het spoortje over.
En in 1935 werd het spoortje opgeheven. De eerste bus in ons dorp was van de firma Gebr.Koorn. Daarna verschenen er ook bussen van Kok en Meurs.
Ging ik eerst nog met paard en wagen op schoolreisje naar de nadorst in Blokker, waar ook een speeltuin was, in de derde klas ging ik voor het eerst met de bus mee. Op schoolreisje naar Wijk aan Zee.
Moest je gewoon eens een keer met de bus mee dan waren er in het begin nog geen bushokjes. Je maakte een wit vlaggetje aan je poort vast en de bus stopte voor je deur en zette je daar ook weer op de terug weg nestjes af.
Na Kok en Meurs kwamen er weer andere bus ondernemingen. Je had de Waco, de Naco en nu rijden we dan met Connexion. Al is het dan soms met wat omwegen, we komen gelukkig nog steeds het dorp uit!