Zuideruitweg 45

Nu dan de boerderij op nr 45 (Zuideruitweg). Deze boerderij zal ik niet licht vergeten, want toen ik klein was heeft deze boerderij grote indruk op me gemaakt.
Eerst woonde de fam.Stam er,en daarna de familie Koeman, die de boerderij verbouwde in de huidige vorm.
Waarom ik deze boerderij niet vergeet komt door het volgende. Er was daar iemand overleden ! Nu wist ik wel wat dood was, migge en langpote sloegen we dood, de kat ving vogels en muizen en maakte ze dood. Maar hier was iemand overleden.
Men had eest al de weg bedekt met riet en stro, zodat de paard en wagens die er voorbij reden geen geluid maakten,want Stam was heel erg ziek en kon geen geluid verdragen.
Nu maakten de ijzeren banden om de wielen over het basalt best wel veel lawaai. En toen op een dag hingen er witte lakens voor de ramen.
Stam was overleden zeiden de mensen. Maar ik vond het maar iets spookachtigs hebben al die witte lakens. Ik ging later maar liever gewoon dood!
Later heeft Deutekom in de boerderij gewoond. Hij schilderde de muren bruin wat de boerderij zeker niet ten goede kwam. Ik ben dan ook blij dat de stolp er nu weer zo prachtig uit ziet.
In het huis van de fam.Biersteker woonden Lijp en Chris. Wat hun achternaam was weet ik niet,maar Lijp verkocht een middeltje tegen wintertenen, en dat noemde mijn moeder altijd gewoon Lijp van Chris!